Купувате ли си нови чистачки или само перца?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Чистачки
Collapse
X
-
Аз пък си купих цели чистачки Шампион (графитени) и съм много доволен. Единственото, което не ме кефи е, че ако не ти е мокро стъклото го дерат.
П.С. Ако трябва да съм честен, не ме изкефи и цената - 85 кинта.Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
Alfa Romeo 90 2.0 '87
sigpic
Comment
-
Хайде да споделя по темата:
Разпитах насам натам как са цените на перцата и резултата се сведе до два избора
Бош и Шампион
Бушменските перца са два вида едните са 40 лева другите 44 лева.
Шампион са 16 лева комплекта. Задната чистачка струва 25 лева - тя е едно цяло - чистачка и рамо, обаче реших, че няма да си купувам цяло рамо, а ще си сменя само перцето
Резулатат - взех си шампион от T&H - 16 лева комплекта - чистят страхонто и също така металните водачи на двете чистачки са различи за лявата и дясната. Съмнявам се че ако си купи човек обикновени перца водача ще има различен профил.
Също така съм с лятна течност за чистачки, което може би също спомага за по-доброто чистене145 1,6 Boxer
Comment
-
казаха ми,че силиконовите перца са най-добри .. Сваляш старите .. в магазина налагаш, режаш слагаш ги и забравяш за всички други пера...А хубавото при тях било, че го няма това "свирене" на чистачките което дразни
Не съм вземал .. та ако има някой с такива нека каже дали е вярно!
145 ,1.6 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от Devotedказаха ми,че силиконовите перца са най-добри .. Сваляш старите .. в магазина налагаш, режаш слагаш ги и забравяш за всички други пера...А хубавото при тях било, че го няма това "свирене" на чистачките което дразни
Не съм вземал .. та ако има някой с такива нека каже дали е вярно!
E друг е въпроса, че са fashion145 1,6 Boxer
Comment
-
Аз си купих само перца на ШАМПИОН. Повече от две години ми вършат добра работа, вече са за смяна и мисля да си взема същите.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Сигурно колеги перца е добър и по-евтин вариант, но при мен самото рамо тръгна да се разпада, нитовете с които е хванато изпуснаха. Ако може да ме насочите към магазин и ориентировъчна цена.sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Comment
-
Чистачката е от 2 основни чати дето се свалят :
1. рамото - развива се един болт в основата и със сила се вади
2. Перото на чистачката - тук трябва много да се внимава да не счупиш едни пластмасови зъбчета, които държат перото(за железни лайснички или за платмасов корпус(зависи от перото)), а иначе в долния край на перото последния зъб влиза в улей(те всички са в улей ама карай, като го видиш ще ме разбереш) и не позволява перото да се извади само. Е точно от там започваш да вадиш перото, но много внимателно, гледай да не се кривят зъбчетата.146 ti rosso 96г.
Comment
-
Според мен най-добре, за тези, които не им се сменят целите чистачки, да си купуват от тези силиконовите перца с пластмасовата основа. Чистят добре, изкарват достатъчно дълго време, струват 2-3 лева (оригиналните са 20+ лв.) и пластмасовата основа не може да ти надере прозореца, както става, ако изскочат металните лентови опорки при нормалните пера....
ПС: JAMAL преди време бях чел във форума, че двете рамена нови от магазин са от порядъка на 130 лева97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
Accord i-ctdi 2.2 Executive
Comment
Comment